سئو
سئو مخفف عبارت Search engine optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو است. شاید به نظرتان این بهینه سازی و سئو سایت کار ساده ای باشد و پبش خودتان بگویید که ” کاری ندارد که، چند تا کلمه کلیدی میزنم و تمام” ولی متاسفانه باید در نهایت صراحت بگویم که کور خواندید!
بسیاری از ما اصول اساسی سئو را بلدیم، اما سئو هم مانند خیلی چیزهای دیگر در دهه گذشته تغییرات زیادی تغییر کرده است.
سئو سایت که امروزه می شناسیم و دوست داریم، همان سئویی نیست که ما ۱۰ سال پیش می شناختیم و دوستش داشتیم (یا حتی شاید ازش متنفر بودیم). و به همین دلیل SEO چیزی است که بازاریابان باید به درک درستی از مفهومش برسند. در اینجا تعریف مختصری از سئو را با هم مرور می کنیم.

سئو چیست ؟
سئو مخفف بهینه سازی موتورهای جستجو است (Search Engine Optimization). از کل مفهوم قدیمی سئو، فقط اسمش تغییر نکرده است! سئو مجموعه ای از تکنیک هایی است که به واسطه این تکنیک ها وب سایتتان در صفحات نتایج موتور جستجو یا همان (SERP) رتبه بالا تری پیدا می کند. داشتن این رتبه بالا باعث می شود وب سایت شما برای افرادی که حالا به هر بهانه ای دنبال خدمات یا محصولات شما هستند، در موتورهای جست و جو نمایش داده شود. Google ، Yahoo! و Bing از جمله موتورهایی هستند که با بالا بردن رتبه سئو، اسمتان در این موتورها در صفحات بالاتر دیده میشود.
موردی که دیگر برای سئو باقی نمانده، همان تکنیک هایی است که ما برای بهبود رتبه خود استفاده می کنیم. این موارد به الگوریتم های جستجو مربوط می شود که این شرکت ها و موتورهای جست و جو دائماً تغییر الگوریتم می دهند.
حالا اینجا چند سوال مرسوم و متداول از سئو را داریم که بیایید با هم جوابها را بخوانیم:
SEO چطور کار می کند؟
SEO یا بهینه سازی صفحات وب سایت، یک سری تحقیق در مورد کلید واژه ها انجام می دهد و روی دستیابی به لینکهای ورودی فعالیت می کند. به طور کلی می توانید نتایج تلاشهای سئو سایت را وقتی ببینید که در مورد ساییتان سرچ می کنید و نتیجه خروجی را می بینید.
کمی عمیقتر بررسی کنیم: با این وجود یک روش کلی واحد برای بهبود سئو در صفحات سایت شما وجود دارد. موتورهای جستجو به دنبال عناصری از جمله برچسب عنوان، کلمات کلیدی، برچسبهای تصویر، ساختار لینک داخلی و لینکهای ورودی هستند. البته چند تا از موارد بهینه سازی سئو این موارد است.
موتورهای جستجویی مثل گوگل همچنین به ساختار سایت و طراحی سایت، موبایل فرندلی بودن، رفتار بازدیدکنندگان و سایر عوامل خارجی و بیرون از سایت دقت می کنند تا مشخص کنند سایت شما باید در رتبه بندی SERP های آنها چه رتبهای داشته باشد.
جستجوی ارگانیک چیست؟
جستجوی ارگانیک نتایجی است که افرادی را نشان می دهد که این افراد از طریق موتور جستجوگر ساییتان را پیدا کرده و به صورت مستقیم روی خود عنوان سایت کلیک کرده اند. جستجوی ارگانیک یک کانال بازاریابی جستجو است که می تواند به عنوان بخشی از بازاریابی ورودی برای افزایش ترافیک وب سایت مورد استفاده قرار بگیرد.
کمی عمیقتر بررسی کنیم: در نوع SEO قبلی، متاسفانه به سادگی این توانایی را نداشتید که کلمات کلیدی زیادی در اختیارتان باشد تا به واسطه این کلمات کلیدی به افرادی که دنبال محتوای شما هستند، برسید. در واقع، شکل قدیمی SEO به رتبه بندی وب سایت شما آسیب می رساند چرا که موتورهای جستجو با یک سری کلمه کلیدی محدود پر می شد که شاید اصلا جواب سوال مخاطب نبوده و فقط بخشی از محتوا را پوشش می داده است.
با تغییر در شکل سئو، امروزه این توانایی را دارید که از کلمات کلیدیتان در مطالب خود به شکلی استفاده کنید که غیر طبیعی نباشد و وصله ناجور به نظر نیاید. وِرد و جادوی خاصی در بین نیست ولی می توانید در طول محتوا جایی که لازم دارید کلمه ها را بهینه سازی کنید.
استراتژی سئو چیست ؟
استراتژی بازاریابی سئو سایت یک برنامه جامع برای جذب بازدید کنندگان بیشتر به وب سایت شما از طریق موتورهای جستجو است. SEO ای موفق است که شامل استراتژی هایی باشد که از کلمات کلیدی مبتنی بر متن استفاده می کند و همچنین استراتژی های خارج از صفحه را با لینک دادن از وب سایتهای دیگر به دست بیاورد.
کمی عمیقتر بررسی کنیم: قبل از ایجاد صفحه جدید سایت یا پست وبلاگ، احتمالاً در مورد نحوه گنجاندن کلمات کلیدی خود در پستتان فکر خواهید کرد. البته که راهکار درستی است، اما نباید تنها تمرکز شما – یا حتی تمرکز اصلی شما این موضوع باشد. هر وقت که تولید محتوا می کنید، تمرکز شما باید به هدف مخاطبتان باشد، نه اینکه به زور و به صورت نمایشی دائما کلمه کلیدی به متنتان اضافه کتید.
برای جلب رضایت مخاطب از محتوا و رتبه بندی خوب در دراز مدت، استراتژی بازاریابی SEO خود را درباره موضوعات ایجاد کنید نه کلمات کلیدی حول محور موضوع. اگر این کار را بکنید، می بینید که به طور طبیعی برای کلمات کلیدی مهم، ساییتان ارتقا پیدا کرده و به عبارتی بهینه شده است. مهمترین کاری که باید برای بالا بردن بازدید سایتتان بکنید شناخت مخاطبتان و خواسته های مخاطب است. با این شناخت، جامعه هدف و مخاطب را می توانید از طریق موتورهای جست و جو به سایتتان هدایت کنید.
ترافیک ارگانیک چیست؟
ترافیک ارگانیک ، ترافیک بدون پرداخت هزینه ای است که از موتورهای جستجوگر مانند گوگل یا بینگ حاصل میشود. بازاریابی جستجویی که برای بالا ببردن پول پرداخت میکنید یا تبلیغ میکنید به عنوان ترافیک ارگانیک شما به حساب نمیآید، اما می توانید وب سایت خود را با استفاده از نرم افزارهای بازاریابی ورودی برای به دست آوردن بازدید کنندگان بیشتر بهینه کنید.
کمی عمیقتر بررسی کنیم: یکی از بزرگترین تغییرات نحوه سئو در دهه گذشته ، نحوه رفتار سایر کاربران در SERP هایی است که کاربر در موتورهای جستجو می بیند. امروزه روز، رسانه های اجتماعی میتوانند تأثیر زیادی در خط روند ترافیک ارگانیک شما داشته باشند. حتی همین چند سال پیش هم رسانههای اجتماعی نقش پررنگی در نتیجه مخاطبها نداشت ولی در حال حاضر سئو توییتها، بازتوییتها، اینستاگرام و سایر سیگنال های اجتماعی را در نظر میگیرد.
جستجوی اجتماعی همچنین محتوا و افرادی را که به شما متصل هستند را در اولویت قرار می دهد. این گزینه یعنی از طریق یک دوست فیس بوک، دنبال کننده توییتر یا ارتباط از طریق شبکه اجتماعی دیگر هم سئوی خود را میتوانید ارتقا دهید و همه اینها مهمند. بعضی اوقات جستجوی اجتماعی حتی به مطالبی که توسط یک اینفلوئنسر به اشتراک گذاشته شده است، اولویت میدهد. با بالا بردن جست و جو در شبکه اجتمعی، پلتفرم هم متوجه میشود شما به چه موضوعی علاقه دارید و همانها را بیشتر جلوی چشمتان قرار میدهد.
تمام حرفها به این معنیست که وقتی به استراتژی سئوی خود فکر میکنید ، باید به این فکر کنید که استراتژی شما برای رسانههای اجتماعی چیست؟
ترافیک مستقیم چیست؟
ترافیک مستقیم شامل بازدید کنندگان وب سایت است که دقیقا با وارد کردن URL به مرورگرشان ، به جای اینکه از وب سایت دیگری ، موتور جستجو یا رسانه های اجتماعی وارد سایتتان شوند، به صورت مستقیم به وب سایت شما می آیند.
کمی عمیقتر بررسی کنیم: به بهینه سازی موتور جستجو به عنوان “بهینه سازی تجربه جستجو” نگاه کنید. فقط پیدا کردن وب سایت شما برای کاربران مهم نیست – نکته مهم ماجرا اینجاست که وقتی وبسایت شما پیدا شد، این مخاطب در وب سایت شما بماند، با محتوای موجود در تعامل باشد و حتی بعداً برگردد. ترافیک مستقیم فقط “اقتدار صفحه” شما را از نگاه گوگل افزایش نمی دهد. این گزینه فرصت های بیشتری ایجاد میکند تا کسی را که اولین بار شما را به صورت ارگانیک و طبیعی کشف کرده است به مشتری تبدیل کنید.
سئو در واقع این مسئله هم برایش مهم است که مخاطبی که وارد سایت شد چقدر داخل همان صفحه میماند یا با سایر مطالب درگیر میشود. اگر برای یک کلمه کلیدی رتبه خوبی کسب کرده و بازدید کننده ای را که مرتبط نیست ، جذب می کنید ، در واقع به وب سایت شما کمک نمی کند. به همین دلیل اگه کلمه کلیدی شما درت کار کند ولی مورد نیاز مخاطبتان نباشد، صفحه سایت را میبندد و عملا این رتبه بندی به هیچ دردی نمیخورد.
به بازدیدکنندگان و موارد مرتبط به همین مخاطبها فکر کنید
با داشتن مطلب مورد نظرشان خیلی بیشتر از یک هشتگ بیفایده سود میکنید.
اهمیت خدمات سئو چیست
SEO مهم است چرا که به افراد کمک می کند تا اطلاعات را پیدا کرده و صفحات را در شبکه جهانی کشف کنند. سئو مخصوصاً برای مشاغل و کسب و کارها گزینه مهمی است چرا که همین بهینه سازی موتور جست و جو به صاحب کسب و کار اطمینان میدهد که آنها در حین توسعه دادن به شغلش و بالابردن کیفیت محصولاتش، این امکان را دارد که مخاطب بیشتری هم از ططریق موتورهای جست و جو جذب کند
کمی عمیقتر بررسی کنیم: در گذشته ، موفقیت سئو در این بود که ببینید در صفحه اول گوگل رتبه بالایی دارید یا نه و عمق کارآیی سئو سایت اینطور اندازه گیری می شد. اما حتی اگر شما موقتا رتبه خوبی در صفحه اول داشته باشید یعنی پیروز میادین شدید؟ نه لزوما. ممکن است شما برای اصطلاحاتی که ربطی به کسب و کار شما ندارد، رتبه خوبی کسب کرده باشید. بنابراین با رتبه بالا فقط در صفحه اول جای می گیرید، ترافیک زیادی به دست می آورید، اما فورا مخاطب و بازدید کننده وب سایتتان متوجه می شود که کسب و کار شما چیزی نیست که دنبالش میگشته . شما از طریق این ترافیک ایجاد شده، مخاطب را به مشتری تبدیل نمیکنید و عملا چرخه بیاساسی را طی میکنید.
علاوه بر این، برای موفقیت نیازی نیست که حتما در سه صفحه اصلی گوگل یا باقی موتورهای جست و جو باشید. در حقیقت، اگر در صفحات بعدی هم رتبه خوبی کسب کنید، ممکن است باز هم سرعت بالای کلیک را داشته باشید، البته مطمئنا این صفحات ترافیک کمتری دارد.
قبلا یک بار گفتیم الان دوباره تکرار می کنم که: محتوای شما خیلی مهمتر از رتبه قرارگیری شما در موتورهای جست و جو است.
کمی عمیق تر بررسی کنیم: هزینه سئو سایت می تواند به معنای یکی از این دو مورد باشد: سرمایه گذاری روی استراتژی جستجوی ارگانیک شما ، یا اینکه مبلغی را برای خدمات بازاریابی موتور جستجوگر (SEM) پولی مانند تبلیغات گوگل ادوردز Google AdWords پرداخت می کنید. برای این که تولید محتوای متنی مناسبی داشته باشید یا بهینه سازی را درست انجام دهید احتمال با یکی از تیم های تخصصی دیجیتال مارکتینگ هم قرارداد ببندید و این تیم ها هم هزینه ای برای تبلیغات پولی و سایر خدمات خودشان دریافت می کنند. در کل هزینه و صورتحساب شما با توجه به عمق خدماتی که دریافت می کنید می تواند متفاوت باشد.
بازاریابی موتور جستجوگر پرداختی چیست؟
بازاریابی موتور جستجوگر پرداختی به تبلیغات به ازای هر کلیک (PPC) اشاره دارد. این شکل از بازاریابی این امکان را برای شما فراهم می کند که هزینه ای پرداخت کنید و در ازای این هزینه یک تبلیغ متنی یا تصویری از سایت شما بالا یا پایین صفحه سایتها نشان داده شود. این مورد برای افزایش ترافیک وب سایت و جذب مشتری بیشتر استفاده می شود.
کمی عمیقتر بررسی کنیم: شما می توانید با ثبت نام حساب کاربری رایگان در Google AdWords ، هزینه بالا بردن رتبه را در Google SERPs پرداخت کنید. بعد از این مراحل کلمات کلیدی مختلفی را که می خواهید تحت آن رتبه بندی کنید انتخاب می کنید و هر بار که کاربر روی نتیجه شما کلیک کند، به Google هزینه ای پرداخت می کنید. به این بازاریابی موتور جستجو PPC گفته می شود و تبلیغات شما از نظر ظاهری با نتایج ارگانیک و طبیعی خیلی متفاوت است. اگر کار با گوگل ادورز به نظرتان پیچیده می آید یا به دلیل تحریم ایران نمی توانید به راحتی به این سرویس دسترسی داشته باشید، این کار را به یک تیم تخصصی دیجیتال مارکتینگ بسپارید.
میانگین هزینه یک کمپین جستجوی پرداخت شده در Google می تواند کمتر از ۱ دلار برای هر کلیک باشد، اما به طور طبیعی، هر چه کلمه کلیدی محبوب تر باشد، هزینه بیشتری پرداخت می کنید.
چگونه خدمات سئو را خودمان به خودمان بدهیم؟
به تولید محتوا توجه ویژه داشته باشید و آن را با نگاه بلند مدت سر و سامان دهید. این اصلی ترین قدم سئو سایت است.
برای شناسایی کلمات کلیدی مهمی که افراد از این طریق شما را پیدا می کنند، از ابزار سرچ برای کلید واژه استفاده کنید.
کلمات کلیدی جدیدی را که می خواهید رتبه بندی کنید را هدف قرار دهید.
محتوای جدیدتان را توسعه داده و محتوای موجود را بهینه کنید.
روی عملکرد وب سایتتان نظارت کنید.
بازاریابی ورودی یا نرم افزار SEO خریداری کنید.
صفحات وبی را که عملکرد خوبی دارند بررسی کنید.
به دنبال فرصت هایی برای کسب لینک های ورودی از وب سایت های مشابه باشید.
تغییر در رتبه بندی و ترافیکتان را رصد کنید.
با یک تیم تخصصی دیجیتال مارکتینگ در ارتباط باشید.
این گزینه ها همچنان همان موارد ۱۰ سال پیش است. یعنی همان دسته ای از تاکتیکها که اگر از این تاکتیکها استفاده کنید، به شما کمک می کند تا در موتورهای جستجو رتبه بهتری کسب کنید.
پس در نهایت باید بدانیم که چه سئو با رویکرد کنونی چه سئوی قدیمی مهمترین اصلش بازدید مخاطب و افزایش محبوبیت سایت شماست. پس آگاهی و دانشتان را از سئو بالا ببرید و در این مسیر پیشرفت کنید. پیشنهاد می کنیم از سایت هایی مانند MOZ یا گوگل استفاده کنید چرا که استفاده از سایت های غیر معتبر می تواند ضربات جبران ناپذیری را به اعتبار دامنه وبسایت شما وارد نماید.
تیم تخصصی پردازشگر سریر پارس در خدمت شماست تا اگر به فکر بهینه سازی سایت خودتان هستید، به کمک شما بیاید. پردازشگر سریر پارس با داشتن متخصصانی در زمینه تولید محتوای متنی، تبلیغات گوگل ادوردز، خدمات سئو سایت و بازاریابی اینستاگرام است و با بهترین کیفیت برای بالا بردن کسب و کارتان در موتورهای جست و جو تلاش می کند. اگر قصد رشد و توسعه کسب و کارتان را دارید کافیست با ما تماس بگیرید.